От х:

Днес в x:

„Матрицата“ се завръща с пети филм – ще има The Matrix 5

Warner Bros. съобщи днес, че ще има пети филм за „Матрицата“. Сценарист и режисьор на филма ще бъде Дрю Годард, сценаристът на изключително популярната лента „Марсианецът“. Това ще бъде първата част на „Матрицата“ без Лана или Лили Уашовски на режисьорския стол, въпреки че Лана Уашовски ще бъде изпълнителен продуцент. В днешното си съобщение WB не разкрива дали Киану Рийвс и/или Кари-Ан Мос ще се завърнат, нито подробности за сюжета или датата на премиерата.

„Дрю дойде във Warner Bros. с нова идея. Ние всички вярваме, че това ще бъде един невероятен начин да продължим света на „Матрицата“. Същевременно да отдадем почит на това, което Лана и Лили започнаха преди повече от 25 години, както и да представим уникална гледна точка, базирана на тяхната любов към франчайза и героите. Целият екип на Warner Bros. Discovery е развълнуван от факта, че Дрю ще режисира този нов филм, добавяйки своята визия към филмовия канон на Уашовски“,

се казва в изявлението на президента на продукцията на Warner Bros. Motion Pictures Джеси Ерман.

Годард започва кариерата си на сценарист през 90-те години на миналия век в „Бъфи, убийцата на вампири“ и е автор на много телевизионни сценарии. В киното получава номинация за „Оскар“ за сценария си за „Марсианецът“ на Ридли Скот. Работи по сценариите на филмите „Кловърфийлд“ (известен още като „Монстро“), „Z-та световна война“ и пише и режисира „Хищник в гората“ и „Тежки времена в Ел Роял“.

По това време все още братята ( а не сестрите) Уашовски пишат и режисират първия филм „Матрицата“. Това стана през 1999 г., когато те пресъздадоха едно антиутопично бъдеще, в което човечеството е несъзнателно затворено в симулирана реалност. Филмът се превърна в невиждано огромен и култов хит, което доведе до две директни продължения през 2003 г.. Това са „Матрицата: Презареждане“ и „Матрицата: Революции„. Като цяло „Матрицата“ спечели над 1,8 млрд. долара в световния бокс офис.

„Матрицата: Възкресения“ от 2021 г. е първият филм от франчайза, режисиран единствено от Лана Уашовски. Филмът получи смесени отзиви и се провали в боксофиса с касов резултат от 159,2 млн. долара в световен мащаб. И това при бюджет от 190 млн. долара. Основната причина за това бе епидемията от COVID-19, която оказа влияние върху боксофисния резултат. Едновременно с премиерата на големия екран филмът излезе и на HBO Max.

Да напомним, че филмът описва свят, в който така наречената Матрица е изкуствена реалност, създадена от машини с цел да умиротворят, подчинят и използват човека като източник на енергия. В този свят хората са свързани в мрежа чрез кибернетични имплантанти и живеят в създадената от машините виртуална реалност. Редица анализатори са на мнение, че днешната реалност по нещо започва да прилича на гениално представената „Матрица“.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини