От х:

Днес в x:

Областният управител Захари Сираков присъства на четвъртата съвместна международна подготовка „Родопи – 24“

Изображение 1 от 4

    Днес в района на м. „Перелик” се проведе Ден за демонстрация на способности на четвъртата съвместна международна подготовка „Родопи – 24“. Преди това официалните гости бяха посрещнати в 101-ви Алпийски полк. Присъстваха министърът на отбраната Тодор Тагарев, областният управител Захари Сираков, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов, председателят на Общински съвет-Смолян Димитър Кацаров, секретарят на община Смолян Момчил Николов, кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев, директорът на РД „Гранична полиция“–Смолян старши комисар Теодор Чешмеджиев и др.

    По време на демонстрацията военнослужещите изпълниха тактически задачи по отбрана, настъпление, десантиране по способа „Бързо въже“ и евакуация на ранен. Имаше и статичен показ на оборудване, екипировка и съоръжения, използвани от алпийците.

    Съвместната подготовка „Родопи – 24“ се провежда на два етапа от 19 до 28 март т.г. в района на гарнизон Смолян. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков е офицерът, планиращ учението, офицерът, провеждащ учението, е командирът на 101-ви Алпийски полк полковник Стефан Димов, а директор е заместник-командирът на 101-ви Алпийски полк подполковник Иван Запрянов. Целта на съвместната подготовка ,,Родопи – 24“ е да се поддържат и повишават способностите на алпийските формирования за водене на бойни действия в планинско-гориста местност през зимата, както и да се подобри оперативната съвместимост с формированията от НАТО и страните членки на инициативата за планинска подготовка / „ EU Pooling & Sharing Mountain Training Initiative – EU P& S MTI”/. Участват около 350 военнослужещи от Командването на Сухопътните войски, 101-ви Алпийски полк, 110-и Логистичен полк - Пловдив, Военномедицинска академия, 24-а Авиобаза – Крумово, Република Хърватия и Република Австрия, както и наблюдатели от Центъра на НАТО за планинска подготовка от Република Словения.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини