От х:

Днес в x:

Общонационална стачка в Италия

На международния ден на жената 8-и март, в Италия е обявена общонационална 24-часова стачка в държавния и частен сектор. Организирана е от всички синдикати.

В образованието протестът е от детските градини до университетите. В здравеопазването са гарантирани минималните услуги и спешните отделения. Тъй като закон забранява струпване на стачка от всички видове транспорт в един ден, в железопътния тя е от полунощ до 21 часа местно време, докато градският и другите видове транспорт няма да стачкуват. Това не се отнася за обслужващите магистралите, които също участват в протеста. 

Недоволстват и пожарникарите, обществените офиси, музеи и библиотеки. 

В Рим, на стадион "Чирко Масимо", е организиран митинг на женски сдружения, който "приканва жените към обща мобилизация срещу патриархалното насилие във всичките му форми". Националният протест е още за защита правата на жените в трудовия сектор, за равенството между половете и справедливото заплащане, които все още не са реалност за страната. Исканията са също за подобряване на условията на труд, срещу войните и военните разходи.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини