От х:

Днес в x:

Музиканти възраждат звученето на Бараби Блус Бенд в песента по текст на Буги „Къстъм шоп“

Повод за този рестарт на идеята за песента става появата на вокалиста и китарист Никола Николов – голям почитател на Буги и неговите песни, чиито глас има невероятна прилика с гласа на самия Буги. Никола започва да посещава джем сешъните в бара на кръпките Patches, където Ена Дей, дъщерята на Васко Кръпката, е впечатлена от вокалната прилика с гласа на Буги. Тя информира Сашо Пожара, който веднага вика бившия член на Барабите Теодор Янков и тримата с Никола формират трибют група на Бараби Блус Бенд под името Бесните кучета на блуса. На техен концерт този октомври идва и Анатоли, който, чувайки вокала и китарата на Никола, веднага го кани да изпее вокалните партии. Бас китарата в парчето е на Сашо Пожара, а барабаните са записани от барабаниста на Нови Окови Емил Марковски.

Интересен момент е приносът на баба Занка, чиито е гласът, изричащ текста на рецептата на записа в парчето. След няколко дни питане и търсене на шопкиня, Анатоли намира колоритната баба Занка на женския пазар в София. Тя помага и с това, че променя текста на рецептата, за да е на автентичен шопски диалект. Забавна част от историята на баба Занка е това, че тя всъщност е добричлийка, но от 60 години е шопска снаха в Локорско и овладява до съвършенство спецификата на шопския диалект от свекърва си.

Песента е записана при страхотния музикант и тонрежисьор Иво Стефанов, при който Барабите създават последния си албум Край на залаганията, и който познава характерното звучене на групата.

Дали целта е постигната и парчето „Къстъм шоп“ звучи все едно е от албум на Бараби блус Бенд? Чуйте го и преценете сами.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини