От х:

Днес в x:

Контраблокада: С тирове местят гръцките трактори. Преглед на националния печат

„Стандарт": Пращат тирове срещу тракторите

На границата с Гърция стана напечено. Наши бизнесмени поискаха от стачкуващите фермери да разкарат тракторите от границата днес. В противен случай ще влязат тирове и ще ги махнат принудително от пътя. Даваме им последен шанс сами да вдигнат блокадата на Кулата-Промахон. За това предупреди шефът на Националната асоциация на българския бизнес Светлозар Николов. Той се закани, че ако до полунощ машините не са разкарани от пътя, по обяд ще ги изтеглят от граничния пункт с тирове.
В Гърция не можете да правите такива неща, заяви шефът на граничния пункт Промахон. Напротив, дори ще ви помолим за съдействие, за да осигурим коридор и в двете посоки, отговори Николов.


„24 Часа": Поръчваш нападение с киселина, лежиш доживот

35 години затвор за извършителите на заливане с киселина и доживотен затвор за поръчителите. Такава промяна в Наказателния кодекс по отношение на престъпленията с киселина предложи министър-председателят Бойко Борисов на кръгла маса „Другата страна на насилието над българските жени".
„Пощада за такива хора не трябва да има. Трябва да се даде срок за промените в НК," категоричен бе Борисов.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов подкрепи Борисов в мнението му за по-високи наказания.

„Новинар": Издирват осъдените за убийството на Борилски

Осъдените от Апелативния съд във Велико Търново за убийството на Мартин Борилски са обявени за общодържавно издирване. Стоян Стоичков и Георги Желязков отсъстваха при прочитането на присъдата им. Защитата им тогава обясни, че двамата не успели да се придвижат до съдебната зала поради повреда в автомобила им.
В петък представители на Съдебна полиция във Варна са потърсили Стоичков и Желязков на адресите, където са регистрирани, но те не са били открити. В събота домовете на двамата са посетени и от полицаи, но също не са намерени. След това двамата са обявени за общодържавно издирване.

„Стандарт": Ранените в Кандахар се върнаха

Тримата ни рейнджъри, които бяха ранени от ракета на летището в Кандахар, пристигнаха в България и са във ВМА. Те бяха докарани миналата нощ от американската военна болница в Ландщул, Германия. Двамата по-тежко ранени - Александър Александров и Йордан Петков, са в клиниката за реанимация и интензивно лечение. Явор Кирилов е в травматологията. Най-тежко остава състоянието на Александров, който е в кома. Рейнджърите бяха посрещнати на летище София от военния министър Аню Ангелов, заместникът му Валентин Радев, шефът на отбраната генерал Симеон Симеонов и началникът на Щаба по подготовката на ВВС ген. Константин Попов. Вчера Ангелов и Симеонов посетиха тримата военни и се срещнаха с техните близки. Ще осигурим възможно най-доброто лечение с най-добрите специалисти, увери министърът.


„Стандарт": Отварят пак гръмналия завод

Заводът за боеприпаси "Миджур"" в Горни Лом бързо ще възстанови работата си, съобщи мениджърът по управлението Антоанета Костова. Причината е, че имаме договор с Гърция за унищожаване на стари противопехотни мини, който трябва да бъде изпълнен докрай.
На 3 февруари в завода избухна пожар, от който се взриви цех за производство на амонит. От него огънят се пренесе и в друг цех, като и двата са напълно унищожени. Запазени са обаче всички складове, както и част от производствените сгради. Оцелели са и машини.
Заводът като цяло е застрахован. Срещу "Трудова злополука" са осигурени и всички работници, каза още Антоанета Костова.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини