От х:

Днес в x:

Филмът "Немилосърдната красавица": 55 награди от цял свят за 4 месеца

Изображение 1 от 5
  55 награди само за 4 месеца е завоювал първия игрален филм на режисьора Николай Богомилов (Тимотео) -
   „Немилосърдната красавица". Повечето от тях са с най-високото отличие Гран-При - за най-добър филм.

  Българските зрители също ще могат да се потопят в магията на високо оценената в цял свят продукция – премиерата е на 8 декември тази година.


  Филмът вече е класиран в официалната  селекция на 70 фестивала в целия свят и в повечето от тях е с престижни награди. Извоювал е призове във Франция, Германия, Италия, Испания, Холандия, Швеция, Унгария, Полша, Малта, Канада, САЩ,  Индия, Бангладеш, Перу, Бразилия, Хонг Конг, Сингапур, Дубай, Тайланд, Индонезия, Малдиви и др.
   Любопитно е да се отбележи, че претенденти за наградите в конкурса на филмовите фестивали са между 600 и 1500 филма, до участие стигат едва 30-40, а наградените са не повече от 5 до 8 ленти.

  Независима продукция е създадена през 2023 г., а за сценичните локации са избрани най-красивите и магични кътчета на България. Така филмът се превръща и в една приказна реклама на страната ни в цял свят, като показва природните и исторически богатства на България.

  Сценаристи са Николай Богомилов (Тимотео) и Винсент Моли, режисьор е Николай Богомилов, оператор Емил Топузов. Завладяваща е и музиката към филма, която се превръща в неотделим от действието персонаж. Тя включва произведения на Гия Канчели, Йоханес Брамс, Йохан Себастиан Бах, Янис Ксенакис. Ролите са поверени на Винсент Моли, Баярма Баярма, Нели Дренска, Борис Григоров, Адриана Димова, Микаел Рабу и др. Филмът е продукция на Ергана филмс продакшън – Ангел Ставрев, Марика Тошева и Николай Богомилов.  

  "Немилосърдната красавица" преплита историческия сюжет с магията на притчите и приказни светове, въвлича зрителите в едно одухотворяващо визуално послание, което дълго след финалните надписи остава в съзнанието на всеки. Името на филма е вдъхновено от поемата на френския средновековен поет Ален Шартие, а любовната нишка е авторска интерпретация на легендата за отношенията между него и кралица Маргарет Стюарт.
  Епохата на Средновековието във Франция е в основата на сюжета, а магията на любовната история и философските теми за живота и смъртта, за вярата и порока, за ересите и милосърдието, провокират зрителите да намерят себе си в този сюжет.
  Изненада за зрителите е и събирателният образ на главния герой - той показва истинската история на Франсоа Вийон, един от най-противоречивите персонажи на XV–ти век, а също средновековния поет Ален Шартие и религиозния проповедник Джироламо Савонарола.

  Авторите на лентата използват цялото богатство на метафорите и цветовете на класическите картини на най-ярките европейски художници.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини