От х:

Днес в x:

Събарят ТЕЦ-а с въжета. Вагон със слънчоглед откраднат на границата. Преглед на регионалния печат

"Мъчат ТЕЦ-а с въжета, гърмят го с 200 кг взрив" съобщава във водещо заглавие "Новинар Юг". През почивните дни  тежкотоварни машини дърпали с въжета сградата на ТЕЦ-а в три различни посоки. Сградата не щяла и да помръдне. Към края на седмицата ще я заредят с 200 кила взрив и ще пробват да я гръмнат отново. Ако пак не стане, май и от самата фирма вече не знаят какво ще правят после.

"Война за Тонус" Тонус е киселото мляко.  Компанията БМК турила ръка на името и визията с което 9 години се популяризираше мляко "Тонус" То е производство на конкурентната компания "Булмилк Тонус" Предстои съдебна битка. Липсата на креативност в България довежда до най нагли кражби на услешни марки или на масово копиране на успешни модели. Тук става дума и за двете. Голямата компания безпардонно взема готов продукт от измислилите го производители от хасковското село Конуш. Абсурдът се допълва че мандрата в Конуш която измисля и налага на пазара кисело мляко "Тонус", даже няма право да го ползва като търговски продукт. Лицензът е в софиянци.

"От днес глоба, ако си без винетка",  "500 лв за въдица от стената на Тракиец" още заглавия от първа страница

"3а три дни шарка прати 8 в болница" от страница втора. Морбилите в региона вече стават 46. Увеличават се случаите в Хасково.

"Пиян се преби по стълби след верижна катастрофа" водещо на стр. 3. 60 годишен шофьор от Харманли предизвикал катастрофа, избягал от нея, но паднал по стълбите. Когато го открили, миришел силно на алкохол. От падането е с тежка черепно мозъчна траввма. Откаран е в Пловдив за лечение.

"Вагон със слънчоглед чезне на гара Свиленград" съобщава от първа страница вестник "Хасковска Марица" На страница 4-та е развита идеята за престъпна схема по която  се извършват злоупотреби и кражби на ЖП Гарата в Свиленград, особено на стоки за внос и износ. Източника е пловдивски бизнесмен, който разкрива схемата в сайта Афера.бг.

"Бюджетът на оцеляването натежа с 2 млн лева заем" Това е резултатът от петъшната общинска сесия.

"Куйович изгуби дело срещу журналист" За съжаление, не срещу журналистът от самия вестник а срещу софиянец.  Иначе съдебната битка е за същото, журналистът нарекъл Куйович наркобос. Куйович отрича да е такъв и протестира че е наричан така още преди съдът да се е бил произнесъл по делото му.

"Турски ТИР се преобърна край Свиленград" със снимка от страница първа.

Спряха автобусите за селата в Любимец" водещо на стр.2-ра. Общината там обещава да дофинансира превозвачи които искат да изпълняват услугата. Засега няма мераклии.

"Наглите 3 остават зад решетките" от страница 3-та. Похитителите на бащата на хасковски лихвал остават в ареста с постоянна мярка задържане под стража.

Това бе накратко от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини