От х:

Днес в x:

В отговор на Николай Мелемов

Уважаеми смолянчани, 
 
Както знаете, през последния месец няколко пъти отправих покана за дебат към г-н Николай Мелемов, по време на който да сблъскаме своите визии за развитието на Смолян и да дадем на всички избиратели възможността да направят своя информиран избор.
 
Г-н Мелемов отхвърли всяка една от тези покани. За мен тези му действия показват три основни неща - арогантност спрямо вас, смолянчани, страх от един истински, конструктивен дебат и бягане от отговорността, която вече 12 години претендира да носи като кмет. 
 
Политиката е поле на ценности и идеи. Ако един политик не е способен да защитава идеите, зад които застава, той не заслужава доверието на гласоподавателите. 
Вчера в поредния си писмен отказ от участие в дебат с мен г-н Мелемов ме обвини в правене на негативна кампания и разпространение на лъжи. Истината е, че всеки един проблем на община Смолян, който съм засегнал по време на тази кампания, е дошъл от срещите ми с вас, смолянчани, и е изведен от реалните, очеизвадни пропуски на това управление, които всички виждаме. Смолянчани виждат и живеят с тези проблеми всеки ден - препълнените кофи, мръсните улици, изпочупените тротоари, липсата на постоянен достъп до чиста вода в една част от селата, непроходимите улици между различни села на територията на общината. Това, че г-н Мелемов нарича тези проблеми лъжи за мен може да значи само две неща - или не осъзнава и разбира проблемите на своята собствена община, или си позволява да нарича смолянчани лъжци, за да прикрие собствените си грешки. И в двата случая г-н Мелемов не е пригоден да бъде кмет на община Смолян. 
 
В своя отказ за дебат той ме призова да се съсредоточа върху комуникацията с вас, смолянчани, а не с него. Признавам, тук той е прав. Оказва се, че г-н Мелемов няма никакво желание за открит и честен разговор за бъдещето на Смолян, нито с мен, нито с вас, скъпи съграждани. 
 
Затова се обръщам към вас. Тази неделя избираме как ще изглежда Смолян още цели 4 години. Избираме между откритата и честна комуникация и играта на криеница с избирателите. Избираме между всички тези проблеми, които г-н Мелемов нарича лъжи, и тяхното последователно и ефективно решение. Избираме между безвремието и бъдещето. Нека изберем бъдещето!
 
С уважение, 
Стефан Сабрутев
Купуването и продаването на гласове е престъпление! 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини