От х:

Днес в x:

Стефан Сабрутев в с. Мугла: Медали трябва да ви дадат, защото сте останали да живеете тук!

    „Медали трябва да ви дадат, защото сте останали да живеете тук“, каза на жителите на смолянското село Мугла кандидатът за кмет от „Движение „Нашият град“ Стефан Сабрутев. Днес той, както и кандидатите за общински съветници Георги Йочев, Светослав Шехов и Ахмед Крушков, посетиха селото.
    „Да пътуваш до Мугла е цяло приключение. Селото е разположено в една от най-красивите долини на Родопа планина, но от години 26-километровото общинско трасе спокойно може да се нарече „черен горски път“, който, за жалост, „скрива“ от туристите красотата на района“, каза Стефан Сабрутев. След като пътуват около час с високопроходима кола по дупките и камъните, те са посрещнати на мегдана – пред читалището, от хора, които нямат търпение да разкажат за болките си. С тях е и кандидатът за кмет на Мугла от „Движение „Нашият град“ Сийка Радева.
    „Ние имаме нова визия и нова енергия за развитие на нашата община. Всеки от вас вижда какво е направила за 12 години управата за Мугла. Ние няма да полагаме усилия само за централната част, а навсякъде в общината – и в най-малките населени места, където живеят хора“, добави още Сабрутев и представи накратко програмата си за развитието на община Смолян.
    Единственото превозно средство, с което жителите на Мугла пътуват до Смолян, е една стара УАЗ-ка, карана сега от Димитър Младенов. Мъжът, куцукайки с бастунчето си, разказа с болка през какви препятствия преминава, за да закара до Смолян и върне на село своите пътници. „Зима е, тръгвам за Смолян, почти пристигам преди Герзовица, а те сега тръгнали да опесъчават. Толкова е трудно – поледици, преспи“, добави Димитър и разказа, че откакто са пуснали горския път към Тешел, при много сняг минават от тям и пътуват 80 километра до Смолян.
    „Пътят бе направен благодарение на служебното правителство - по времето, и не без моя намеса, когато бях областен управител. Той е в горския фонд, но е с пъти по-лек за пътуване от общинския път Смолян - Мугла", обясни на мугленци Стефан Сабрутев. А хората не спираха да говорят: „От Община Смолян все ни казват: „Нямаме средства“. Мелемов, още първия път, когато се кандидатира, обещаваше, че ще ни направи пътя – не наведнъж, но на етапи, по няколко километра. За трите си мандата не е направил и 1 метър от него.“, недоволстваха хората.  „Обещания, обещания, обещания… По три часа пътуваме с автобусчето. Толкова ли мугленци не сме заслужили един път да ни направят? Ние от България ли сме, или от друга държава“, казва Веселина Павлова.
    И освен че селото е труднодостъпно, продали им и Здравната им служба. В Мугла няма лекар, няма фелдшер дори. Имат проблеми със сметосъбирането, както и в другите села, … а мъжете, когато решат да се съберат на раздумка и да поиграят карти – няма къде да седнат, защото доскорошното читалище било превърнато в хранителен магазин, а след ремонта – дадено на ловджиите да го ползват.
    „И тръбите на водопровода са изгнили. Той е стар и амортизиран. Постоянно имаме аварии. Все едно скме в XVIII век... Никой не мисли за нас, а нашата вода отива за туристите в Пампорово“, ядосват се жителите на селото и ни изпращат с надежда, че нещата ще се променят...

    КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини