От х:

Днес в x:

Apple не издържа, за първи път свали цените на нов iPhone

Само месец беше необходим на Apple, за да промени ценовата си политика на китайския пазар. Компанията не издържа на силния натиск от местните конкуренти и свали цената на флагманския си продукт iPhone 15, което се случва за първи път. Преди това цените на смартфона паднаха в магазините на т.нар. “трети страни”

Поради нарастващата конкуренция, Apple официално обяви първото намаление на цените за флагманската линия смартфони iPhone 15. Продажбите на модела започнаха в края на септември.

След пускането на iPhone 15 магазините на трети страни намалиха цените няколко пъти, но сега за първи път iPhone 15 поевтиня в официалния магазин на Apple, отбелязва My Drivers в анализ на пазара в Китай.

От 29 октомври водещият магазин за Apple продукти в JD.com предлага $110 отстъпка за покупки на iPhone 15 и максимална отстъпка от $82 за iPhone 15 Pro.

Трябва да се отбележи, че в някои магазини на трети страни iPhone 15 Pro Max с 256 GB вече се предлага за $1240, докато преди официалното намаление на цената същият модел струваше $1365.

Най-ниската начална цена на стандартната версия на iPhone 15 със 128 GB флаш памет в неофициалните магазини падна до $710, което е с почти $150 по-малко от офертата на Apple.

Последните анализи сочат, че слабото търсене на китайския пазар ще повлияе на печалбите на Apple през първото тримесечие на 2024 г. Очаква се продажбите на iPhone 15 да намаляват.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини