От х:

Днес в x:

Джулия Ормънд съди Харви Уайнстийн за сексуално посегателство

Актрисата Джулия Ормънд е подала иск във Върховния съд на Ню Йорк срещу опозорения филмов продуцент Харви Уайнстийн за сексуално посегателство през 1995 г., съобщиха световните осведомителни агенциии.
В иска, подаден в сряда, като ответници са посочени също „Криейтив артистс ейджънси“ („КАЕ“), бившата агенция на Ормънд, „Уолт Дисни кампъни“ и „Мирамакс“ с обвинения, че са знаели за проблемното поведение на Уайнстийн, но не са предприели нищо.

Ормънд, която през 90-те години на миналия век се снима във филми заедно с Брад Пит и Харисън Форд, преди светлината на прожекторите да избледнее, твърди, че Уайнстийн я е нападнал сексуално през декември 1995 г. след бизнес вечеря в Ню Йорк, на която двамата трябвало да обсъдят проект.

Освен това тя твърди, че след като е информирала агентите си Брайън Лурд и Кевин Хювейн, понастоящем съпредседател на „КАЕ“, те не са направили нищо, за да ѝ помогнат, а вместо това са я предупредили да си държи устата затворена. Лурд и Хювейн не са посочени като обвиняеми в иска. Въпреки това имената им са цитирани в жалбата. 

„Мъжете в „КАЕ“, които представляваха Ормънд, знаеха за Уайнстийн. Както и работодателите на Уайнстийн в „Мирамакс“ и „Дисни“, се казва в иска и се пояснява: „Недопустимо е, че нито една от тези известни компании не е предупредила Ормънд, че Уайнстийн има история на нападения над жени, защото е твърде важен, твърде влиятелен и им носи твърде много пари“.
„Харви Уайнстийн категорично отрича обвиненията, отправени срещу него от Джулия Ормънд, и е готов яростно да се защитава. Това е поредният пример за жалба, подадена срещу г-н Уайнстийн след изтичането на десетилетия, и той е уверен, че доказателствата няма да подкрепят твърденията на г-жа Ормънд“, се казва в изявлението на адвоката му Имран Ансари.

Представители на „Дисни“ и „КАЕ“ не бяха открити веднага за коментар.

70-годишният Уайнстийн излежава 23-годишна присъда в затвора в Ню Йорк, където през 2020 г. беше осъден за сексуални посегателства срещу други жени. През февруари той беше осъден на 16 години затвор за изнасилване на жена в хотел в Бевърли Хилс през 2013 г.
„След като в продължение на десетилетия живях с болезнените спомени за преживяното от мен в ръцете на Харви Уайнстийн, съм смирена и благодарна на всички, които рискуваха да говорят“, каза Ормънд в изявление и допълва: „Искам да хвърля светлина върху това как влиятелни хора и институции като моите агенти в „КАЕ“, „Мирамакс“ и „Дисни“ позволиха и осигуриха прикритие на Уайнстийн да нападне мен и безброй други“.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини