От х:

Днес в x:

Змията, Вавилон в Берлин и още библейски образи по Epic Drama

Телевизионният дом на епичната драма попълва колекцията си страховити серийни убийци с още едно легендарно име – „Змията"! Култовият сериал, появявал се досега само по Netflix, дебютира по Epic Drama на 6 октомври, в 22:00 часа. Банкок, 1975 г.: Чарлз Сображ (в ралята е Тахар Рахим) е крадец и измамник, който се представя за търговец на скъпоценни камъни и примамва млади туристи, дошли от Запад, в апартамента си, където ги дрогира и ограбва. Нещата, обаче, отиват много по-далеч от това... 

13 дни по-късно – за контраст ще се завърнем в идиличния „Гранчестър", 1957 г. - метафорична райска градина - с новия му викарий Уил Девънпорт (в ролята е ангелски красивият Том Бритни). Уил вярва, че всеки може да се доближи до собствения си рай чрез добри дела, но Джорди знае, че неприятностите винаги намират начин да изпълзят като змии... 

В последния излязъл досега сезон на „Вавилон в Берлин" - от 14 октомври – неприятностите с глобални мащаб връхлитат още с новата 1930 г., когато докато хората празнуват в баровете, фабрикантът Нисен вдига наздравици с важни особи от политическия свят и Райхсвера, мечтаейки да завладее света.

Змията

Премиера от петък, 6 октомври в 22:00 ч.
Брой епизоди: 8 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Serpent
Година: 2020

Банкок, 1975 г.: Чарлз Сображ е крадец и измамник, който се представя за търговец на скъпоценни камъни и примамва млади западняци в апартамента си, където ги дрогира и ограбва. 

Мнозина не успяват да се измъкнат живи, но когато Херман Книпенберг - младши дипломат в нидерландското посолство в Банкок - започва да разследва местонахождението на изчезнала двойка от Нидерландия, той случайно се натъква на сложната мрежа от престъпления на Сображ. 

Херман е решен да постигне справедливост за жертвите и техните семейства, но Сображ и съучастниците му нямат намерение да бъдат заловени и се впускат в убийствена авантюра по света.

Вавилон в Берлин

Премиера от събота, 14 октомври в 22:00 ч.
Сезон: 4
Брой епизоди: 12 x 60 мин.
Жанр: Politics & Power
Оригинално заглавие: Babylon Berlin
Година: 2022

Берлин, навечерието на Нова година 1930 г./ 1 януари 1931 г. 

Хората пият и танцуват в баровете, докато собственикът на фабрика Нисен вдига наздравици с важни особи от политическия свят и Райхсвера, мечтаейки да завладее света. Междувременно Валтер Вайнтрауб е въвлечен в кървава война за господството над града. 

Главорезите от Щурмовите войски, водени от Валтер Щенес, демонстрират волята си за власт с нарастваща бруталност, но даже и те са обявили война на СС и Гереон Рат се оказва в средата на всичко това. 

Докато е на мисия да освободи журналиста Кателбах заедно със смелата фрау Бенке, животът на Рат е в опасност и той губи доверието на най-важния си съюзник, Шарлоте Ритер. Шарлотe и сестра ѝ Тони се изправят лице в лице с машинациите на „Бялата ръка", а това, което се случва след това, променя живота и на двете.
 
Гранчестър

Премиера от четвъртък, 19 октомври в 22:00 ч.
Сезон: 5
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Grantchester
Година: 2020

Тече 1957 г., годината, в която британският премиер Харолд Макмилън казва на британците, че „никога не са били толкова добре". Мнозина в Гранчестър се чувстват точно така. 

Уил Девънпорт се е установил в ролята си на викарий на Гранчестър и проповядва в препълнена църква, а най-добрият му приятел - детектив инспектор Джорди Кийтинг - вече почти приема ангажимента на съпругата си Кати към нейната работа. Сякаш светът на Гранчестър се е върнал в идилично състояние - метафорична райска градина - и Уил вярва, че всеки може да се доближи до собствения си рай чрез добри дела и проактивно отношение. 

Въпреки това, както Джорди знае, неприятностите винаги намират начин да се проявят и всеки рай си има своите змии...

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини