От х:

Днес в x:

Броят на жертвите на средиземноморската буря "Даниел" в Източна Либия достигна 3000 души

Спасителните екипи в Източна Либия са извадили стотици тела от развалините на крайбрежния либийски град Дерна, залят от опустошителните наводнения, предаде Асошиейтед прес, като се позова на изявления на хуманитарни организации.

По данни на властите броят на жертвите след проливните дъждове и наводнения в североизточните райони на Либия е достигнал 3000 души, като само в град Дерна са загинали до 2000 души.

Средиземноморската буря "Даниел" предизвика опустошителни наводнения в много градове в Източна Либия, но най-тежките разрушения са в Дерна, където проливните дъждове и наводненията скъсаха язовири и отнесоха цели квартали. Правителството в Източна Либия обяви града за бедствена зона.

Жители на Дерна разпространиха видеоклипове, показващи големи разрушения. Цели жилищни квартали в града са заличени по протежение на река, която се спуска от планините към центъра на града. Многоетажни жилищни сгради, някога разположени далече от реката, са частично сринати в калта.

Бурята "Даниел" засегна и други райони в Източна Либия, включително град Байда. По данни на властите сред другите пострадали градове са Суса, Марж и Шахат. Стотици либийски семейства са намерили подслон в училища и правителствени сгради в Бенгази и други градове в Източна Либия.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини