От х:

Днес в x:

"Синия бръмбар" детронира "Барби" в боксофиса на Северна Америка

Филмът "Синия бръмбар" оглави боксофис класацията на Северна Америка с приходи от 25,4 млн. долара през уикенда, като измести "Барби" от първото място след един месец, съобщи Асошиейтед прес.

Феноменът "Барби" далеч не е приключил. Филмът на Грета Гъруиг, който миналата  седмица се превърна в най-касовата продукция на "Уорнър брос." на вътрешния пазар, почти успя да си запази първото място с 21,5 млн. долара през петия си уикенд. Той достига 567,3 млн. долара в Северна Америка и 1,28 млрд. долара в световен мащаб. 

Другата половина на "Барбенхаймер" също продължава да се представя забележително добре.  "Опенхаймер" на Кристофър Нолан събра 10,6 млн. долара през петата си седмица и заема трето място в бокс-офис класацията на Северна Америка. С общо 285,2 млн. долара на вътрешния пазар, "Опенхаймер" вече е най-големият хит, който не е заемал първо място в бокс-офис класацията. Предишният рекордьор в тази статистика е "Ела, изпей" от 2016 г., който събра 270,3 млн. долара в сянката на "Rogue One: История от Междузвездни войни" и "Скрити числа".

"Опенхаймер" на "Юнивърсъл пикчърс" се е справил още по-добре в чужбина. До неделя глобалните му приходи се оценяват на 717,8 млн. долара.

"Синия бръмбар", с участието на Ксоло Маридуена, отбеляза един от най-слабите дебюти за филм от вселената на "Ди Си комикс". Бюджетът му от 105 милиона долара обаче е по-нисък от типичното за супергеройски филм. Въпреки сравнително ниските приходи, отзивите за първия филм с латиноамерикански супергерой са много добри - 76 процента "свежо" на сайта "Ротън Томатоус". 

На четвърто място в бокс-офис класацията на Северна Америка е  "Костенурките нинджа: Пълен хаос" с 8,4 милиона долара. Следва другата нова продукция за уикенда - "Бездомници" с гласовете на Уил Феръл и Джейми Фокс. Приходите от нея са 8,3 милиона долара. На шесто място е "Мега звяр 2: Падината" с 6,7 милиона долара. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини