От х:

Днес в x:

BBC продава култовите си звукозаписни студиа "Мейда Вейл" в Лондон

BBC обяви продажбата на звукозаписните си студиа "Мейда Вейл" (Maida Vale) в Лондон, известни се с това, че в тях са свирили култови групи по време на превърнали се в легенда предавания.

В изявлението си компанията посочва, че е продала студиата, собственик на които е от 1933 г., на британските продуценти Тим Бивън и Ерик Фелнър, както и на композитора Ханс Цимер и дългогодишния му бизнес партньор Стивън Кофски.

През студиата "Мейда Вейл", разположени в едноименния квартал на Западен Лондон, през годините са преминали не една и две легенди на музиката като "Бийтълс", "Лед Цепелин" и Бионсе - Mettalica, Джими Хендрикс, Slipknot, Ghost, Queen и др.

Между 1967 и 2004 г. в тях се провеждат и легендарните "Пийл сешънс" (Peel Sessions) - култово предаване на диджея и радиоводещ Джон Пийл, излъчвано в продължение на четири десетилетия по Рейдио 1.

През 2018 г. BBC обяви плановете си да премести музикалните си студия в Източен Лондон, предизвиквайки по това време критиките от страна на някои носталгично настроени фенове. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини