От х:

Днес в x:

МО подписа договор за ремонт на шест двигателя за МиГ-29 в Полша

Министерството на отбраната подписа договор за ремонт на шест двигателя за МиГ-29, съобщиха от пресцентъра на ведомството. С цел осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 до постигане на оперативни способности за носене на бойно дежурство с новата бойна платформа F-16 Block 70 Министерството на отбраната възложи изпълнението на обществена поръчка с предмет „Основен/капитално-възстановителен ремонт на двигатели РД-33, сер. 2 за самолети МиГ-29“ на полската държавна компания Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr 2 S.A. 

Договорът беше подписан днес, след проведена обществена поръчка и влязло в сила решение на възложителя. Стойността на договора е 9 552 000,00 евро, без ДДС. 

Предмет на ремонтно-възстановителните дейности ще бъдат шест двигателя, като е предвидено за всеки двигател срокът на ремонт да не надхвърля девет месеца от датата на предаване. Двигателите ще бъдат ремонтирани в ремонтната база на изпълнителя в Полша. 

България ще разчита на изтребителите МиГ-29 да носят бойното дежурство, докато самолетите F-16 Block 70 не поемат изцяло охраната на българското въздушно пространство, посочи министърът на отбраната Тодор Тагарев в парламентарната комисия по отбрана на 19 юли. Полска фирма бе определена за изпълнител на обществената поръчка за ремонт на шестте двигателя, след като "ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ" се отказа. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини