От х:

Днес в x:

Аndroid вече информира когато някой ни следи с AirTag

Умните аксесоари на Apple са оптимално допълнение, което доразвива функционалността на iPhone. Основното предназначение на AirTag e да открива изгубени вещи като например ключове. За целта се изпраща сигнал с Bluetooth свързаност, който се свързва с всяко устройство във Apple Find My мрежата.

Аксесоарите могат да активират звукови сигнали, но също да се управляват с гласови команди от Siri. Комуникацията между AirTag и устройствата е криптирана за оптимална сигурност. Вашите данни за местоположение и история никога не се съхраняват на самия AirTag, В същото време устройствата предаващи местоположението също остават анонимни и се криптират на всяка стъпка.

Атрактивната иновация на Apple вече провокира интереса на Google, които планират да пуснат собствен конкурент на умните аксесоари. Така компанията ще опита да направи Android смартфоните още по-атрактивни за потребителите.

Аndroid ще ни информира за непознати Bluetooth тракери. По този начин ще разбираме в реално време дали някой се опитва да ни следи с тази технология. Добрата новина е, че функцията вече се разпространява до съвместимите устройства, съобщава AndroidAuthority.

Първоначално ще може да откривате АirTag, които може незабелязано да ви шпионират. Компанията ще актуализира допълнително функцията с нови възможности. За да се възползвате трябва да имате смартфон с Android 6.0 или по-висока версия на платформата.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини