От х:

Днес в x:

Въздушна тревога в цяла Украйна

През нощта в цяла Украйна беше обявена тревога за въздушно нападение. От началото на руската агресия Кремъл тероризира с тази заплаха украинците.

Това съобщи АП.

Сирените се включиха в Николаевска, Днепропетровска, Харковска, Кировоградска, Полтавска, Сумска, Одеска, Киевска, Черниговска, Черкаска, Виницка и Житомирска област, както и в части от Херсонска и Запорожка област, контролирани от Киев.

Сигналите са подадени минути преди 4:00 ч. местно време. Тревогата е вече отменена, след като украинската ПВО е посрещнала атаката, но има ударени граждански обекти в наводнения Харков и в Кривой рог.

Руснаците са атакували Харков с дронове тип "Шахед", каза кметът Игор Терехов. В резултат на атаката комунална компания  и склад  са претърпели щети, там е започнал пожар. Информацията за пострадалите се уточнява.

Всички цели около Киев са унищожени, съобщи градската военна администрация. Руснаците използваха крилати ракети Х-101/555, те бяха изстреляни от Ту-95МС от района на Каспийско море. Няма данни за жертви или щети.

В Кривой Рог са нанесени удари по няколко граждански обекта, включително пететажна сграда. Всички спасителни служби са на място и гасенето е към своя край. На място има линейка, някои от пострадалите са в критично състояние. Под развалините може да има останали хора.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини