От х:

Днес в x:

В Перник беше дадено началото на кампанията „С бистър ум зад волана“

На една от големите бензиностанции в пернишкия квартал „Изток“ беше дадено началото на инициативата „С бистър ум зад волана“. Кампанията е съвместна между Българската петролна и газова асоциация (БПГА), Министерството на вътрешните работи и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Партньор в нея е Областната дирекция на МВР в Перник.

От началото на тази година 40 водачи в региона са установени да шофират след употреба на алкохол. От тях 21 са били с над 1,2 промила, каза за БТА началникът на отдел „Охранителна полиция“ в Перник комисар Йордан Дундаков. Той апелира шофьорите да прекратят тази практика, застрашаваща живота на семействата и близките им.

В рамките на кампанията се включиха и доброволци от младежката структура на Българския Червен кръст в миньорския град. Те раздаваха безплатни еднократни тестове за алкохол на водачи на моторни превозни средства. Младите хора разясняваха и начините за тяхното използване.

В бензиностанцията беше поставен и професионален стационарен тестер, какъвто има в общо пет обекта в цялата страна. Кампанията „С бистър ум зад волана“ ще продължи и през месец май по време на абитуриентските балове. С нея се цели насочване на вниманието към зрелостниците и превенция срещу шофирането след употребата на алкохол, допълни Мая Любенова от екипа на БПГА.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини