От х:

Днес в x:

Румъния стартира първата европейска институционална платформа за управление на NFT

Националният институт за изследване и развитие в областта на информатиката - ICI Букурещ, Румъния -  стартира ICI D|SERVICES (ICI Decentralized Services), първата европейска институционална платформа за търговия с цифрови активи, която ще управлява NFT (незаменяеми токени) и ще работи на базата на блокчейн и Web3 децентрализирани технологии, предаде за БТА румънската агенция Аджерпрес.

Това е първата правителствена инициатива, която се присъединява към екосистемата от иновативни приложения, изградени върху блокчейн мрежата MultiversX (http://www.multiversx.com) 

Платформата ще бъде официално пусната на 26 април в Палата на парламента по повод Форума за защита на критичната инфраструктура  (https://cip-forum.ro/ - CIP Forum 2023), международно събитие, фокусирано върху киберсигурността и защита на критичните инфраструктури.

Стартирането на ICI D|SERVICES е важен крайъгълен камък за Румъния, тъй като подчертава ангажимента на страната към цифровите иновации и технологичния напредък в нововъзникващите децентрализирани блокчейн и Web3 екосистеми.

В същото време стартирането на платформата ICI D|SERVICES и институционалните колекции от NFT на Форума за защита на критичната инфраструктура подчертава първите стъпки към нови възможности за взаимодействие на потребителите с институции в Web3.

Част от стартирането на платформата ICI D|SERVICES са шест институционални колекции от NFT, достъпни като дигитални колекционерски предмети, принадлежащи на румънската информационна агенция Аджерпрес, Румънския олимпийски и спортен комитет, спортиста Давид Поповичи, Ромфилателия, Централната университетска библиотека "Карол I" и ICI Букурещ.

*** Колекцията от NFT „Спомени от бъдещ Аз“ ("Memories of Future Self") включва снимки от архива на агенция Аджерпес, свързани с румънското наследство чрез редки моменти, увековечени в историята.

*** Дебютът на колекцията от NFT „Кръгът на поколението“ („The Generation Circle“) е признание за историята на Румънския олимпийски и спортен комитет и историята на представянето на Румъния в Олимпийските игри. Колекцията включва ексклузивен за NFT дроп, озаглавен „ИКОНИ на кръга на поколението“ („ICONS of the Generation Circle“), който отдава почит на легендарни олимпийски дейци.
*** Давид Поповичи, румънската сензация по плуване и световен шампион, стартира първия си NFT, озаглавен „ИКОНИ на кръга на поколението“. Това е първото издание от колекция, която цели да отдаде почит на емблематичните личности на олимпийските спортове. Търгът за NFT ще започне на 26 април 2023 г. на http://nft.ici.ro/ ICI D|SERVICES, първата европейска платформа за институционална търговия с NFT.

„Моят първи NFT е моят начин лично да почета много от моите герои, изключителни личности от олимпийските спортове, но също и истински примери за отдаденост и постоянство, които могат да вдъхновят по-младите поколения да намерят своята страст и да станат шампиони на утрешния ден, независимо от пътя, който са избрали. Също така съм много доволен, че играя малка роля в стартирането на първата правителствена инициатива от този тип, която доказва още веднъж, от една страна, че Румъния заслужава репутацията си на страна на иновациите и, от друга страна, че страстта може да подхрани еволюцията във всяка област: от спорта до държавния сектор“, каза Давид Поповичи.

*** Ромфилателия (Romfilatelia), единственият орган, упълномощен от правителството на Румъния да издава румънски пощенски марки, пуска уникална колекция от 15 NFT под формата на цифрови марки, озаглавена „Свят в марка“. Колекцията включва марки, които са преобразувани в NFT, със специално внимание към първите румънски марки „Cap de Bour“ и златната реплика на първите 27 паралелни марки, астрономически явления, известни румънски актьори, историята на кралските особи в Румъния. Колекцията включва също марки в чест на Световния пощенски съюз и документалната атестация на град Букурещ. Всеки NFT разполага с красиво илюстрирани оформления и детайли.

*** „Нашата история с изкуствен интелект – преосмислена Централна университетска библиотека“ („Our A.I. Story - Central University Library Reimagined") е уникална колекция от произведения на изкуството, създадени от изкуствен интелект, която улавя различни аспекти на Централната университетска библиотека „Карол I“ и подчертава нейната богата история, културно значение и ролята й като портал към знанието.

*** NFT колекцията „Минало | Настояще | Бъдеще“ („Past | Present | Future") на ICI Букурещ представлява почит към института за изследвания и иновации с повече от половин век дейност, като съчетава научния прогрес и технологичния напредък на Web3 с творческо и артистично изразяване.

Платформата ICI D|SERVICES ще функционира като NFT платформа за търговия, обслужваща обществени и институционални цели въз основа на принципите за съответствие, прозрачност и превъзходна сигурност. В бъдеще платформата ICI D|SERVICES ще може да служи на обществото чрез търговия и управление на цифрови активи, както и токенизирани елементи, притежавани, генерирани и търгувани от напреднали институционални екосистеми в области като образование, интелектуална собственост, застраховане, недвижими имоти записи, права на собственост, сертификати за автентичност, енергийни сертификати, вериги за доставка и дистрибуция, изкуство, набиране на средства и много други активи, подходящи за цифровизация. Децентрализираната мрежа на платформата осигурява превъзходна защита срещу киберзаплахи и безопасно и ефективно преживяване при търговия с цифрови активи.

За Националния институт за изследване и развитие на информатиката ICI Букурещ представлява забележителна стъпка към иновациите чрез разработване и изграждане на оперативна рамка за устойчива икономика, която допринася за и насърчава взаимодействието между гражданите, бизнес средата и институционалните субекти в новите децентрализирани цифрови екосистеми.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини