От х:

Днес в x:

Създадоха звено „Общинска полиция“ в Перник

Изображение 1 от 3

    В Перник днес беше подписан договор, въз основа на който се създава звено „Общинска полиция“. Това съобщиха от пресцентъра на кметската администрация.

    Документът, обезпечаващ дейността на новосформираното подразделение, е подписан от кмета на града Станислав Владимиров и директора на ОД МВР старши комисар Павел Млеканов. Договорът е утвърден от министърa на вътрешните работи Иван Демерджиев.

    С обособяването на звено „Общинска полиция“ органите на реда вече ще бъдат на подчинение, както на кмета на общината, така и на директора на областната дирекция. Звеното ще отговаря за осигуряване на реда и сигурността, както и за приоритетни задачи, касаещи работата на кметската администрация. Ще бъдат санкционирани и нарушители по различни общински наредби.  

    Създаването на звено „Общинска полиция“ е част от приоритетите ми, защото дейностите му са от голямо значение за ефективното провеждане на политиката на местната администрация по отношение на сигурността и обществения ред в града, е заявил кметът на Перник Станислав Владимиров по време на подписването на договора.

    Старши комисар Павел Млеканов - директор на ОД МВР, също е изразил удовлетвореността си от създаването на новото звено. Той е коментирал, че това е крачка напред, свързана с реда и сигурността на живеещите в общинския център, плод на перфектното му взаимодействие с Владимиров.

    Преди години в Перник е имало „Общинска полиция“, която обаче е прекратила дейността си. Решение за създаването на ново звено, което да продължи и надгради работата на съществувалото, бе взето през миналата година на сесия на Общинския съвет. Новото формирование ще се финансира с общински средства.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини