От х:

Днес в x:

Брус Дикинсън и още 5 рок легенди пристигнаха в София

Брус Дикинсън и още петима световни рок музиканти пристигнаха в София за шоу „Концерт за група и оркестър от Джон Лорд и музиката на Deep Purple“ , които предстоят на 18 и 19 в зала 1 на НДК, съобщават организаторите от „Кантус фирмус“, цитирани от БТА.

Концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden, рок група и симфоничния оркестър „Кантус фирмус“ отбелязва приноса на маестро Лорд като забележителен рок и оркестров композитор. Заедно с Дикинсън, на сцената ще излязат още Таня О’Калахан (Whitesnake) - бас китара, Джон О'Хара (Jethro Tull) - клавишни, Кайтнер Зи Дока (Ian Paice Band) - китара, Бернхард Велц - барабани (Ian Paice), както и диригентът Пол Ман.

С пристигането си Брус Дикинсън каза, че проектът с музиката на Джон Лорд е много важен за него, защото реализира огромната му страст към творчеството на Лорд и Deep Purple. Репетициите за шоуто вече започнаха, а маестро Пол Ман, който е дирижирал световни оркестри като Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул, изрази своето възхищение от отличната подготовка на българските музиканти от оркестър „Кантус фирмус“ (предишно име оркестър на „Класик ФМ“). Много от тях принадлежат към поколението, израснало с музиката на Deep Purple и очакват с нетърпение срещата с легендарните изпълнители, допълват организаторите.

Концертите в българската столица са част от турнето на групата, което обхваща още Букурещ, Сараево, Загреб, Любляна и Оломоуц, както и няколко от големите мегаполиси в Бразилия. Двучасовото шоу в двата дни ще започне с изпълнение на Концерт за група и оркестър - 50-минутна творба от три части, съчетаваща рок саунда с композиционните принципи на класическата музика. В програмата следват две авторски песни на Брус Дикинсън и няколко от вечните класики на Deep Purple. Специално участие има Теодосий Спасов, поканен от групата за това шоу. Големият български кавалджия ще изпълни рок версия на фолклорната песен „Ерген деда“ от Петър Льондев.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини