От х:

Днес в x:

Детските мечти са вълшебство в школа „Колорит“

    Мечтите са вълшебство и те могат да носят добро от разстояние. Така 9-годишната Поли Кацарова от школата по приложни изкуства „Колорит“ в Хасково вижда силата на мечтанието. Третокласничката, възпитаничка в школата на преподавателката Веселина Делчева, е сред отличените участници на Националния конкурс „Моите детски мечти“. Поли е носителка на първа награда в него.

    Имаше много красиви рисунки, дори по-хубави от моите, признава без корист момичето и разказва за своите мечти, които претворява на белия лист. А в тях има всичко-причудливи животни, въздушни създания и много лекота. На рисунката, с която Поли печели първото място, две ангелчета се носят в небесната шир и орисват света в добро. Вероятно моята идея най е допаднала на журито, предполага Поли Кацарова. Тя мечтае да стане ветеринарен лекар, но засега рисуването й е на първо място.

    С поощрение от същия конкурс от школата на Веселина Делчева е Евгения Хаджиева. „Колорит“ е отличена и с първо място при школите като цяло.

    Младите художници имат и още престижни награди. Те са оставили отлични впечатления и са призьори и от другия Национален конкурс „Наследниците на Дечко Узунов“. От 16-ото му издание школата от Хасково е единствената с присъдена колективна награда за цялостно представяне от Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“-Казанлък, която е основен организатор на конкурса.

    Надпреварата за най-добра детска рисунка тази година бе на тема „Младост“.

    Това, че имаме две колективни награди е много важен и радостен факт. Тези награди показват, че всеки един от школата е много добър и с работата си допринася за всеобщото признание, отбеляза ръководителката на „Колорит“ Веселина Узунова.

    От този конкурс рисунката на 5-класничката от Хасково Семина Варол е отличена с първо място във втора възрастова група. Шестокласничката Тереза Хаджийска е носител на Специалната награда на областния управител на Стара Загора Иван Чолаков. Тя получи дипломата си и поздравления от заместник-областния управител Петър Бояджиев.

    Селин Мюджет е също с една от специалните награди на едни от спонсорите на конкурса.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини