От х:

Днес в x:

Лютви Местан в болница след инсулт, отложиха делото за катастрофата край Загорско

Изображение 1 от 2

    Поредното отлагане на делото за катастрофата край Загорско с обвиняеми Лютви Местан и бащата на загиналото бебе Юсеин Тефик бе заради неявяване на страните. Отсъствието на бившия политик в залата бе мотивирано с молба до съда. В нея се посочва, че на 19 февруари Местан е бил приет по спешност в болницата в Момчилград с исхемичен мозъчен инсулт.
    На заседанието не се явиха и обвиняемият Юсеин Тефик и адвокатът му.  Същите не са посочили уважителни причини. Единственото обяснение от бащата на починалото бебе е, че няма да се яви в зала, заради отсъствието на другия обвиняем. Поради тази причина от прокуратурата поискаха да му се наложи мярка „парична гаранция“ или „домашен арест“, както и забрана да напуска страната. Прокурор Росица Георгиева поиска и да се наложи глоба на адвоката на обвиняемия Тефик. Съдът обаче отхвърли тези  искания.
    В залата днес отсъстваха и частното обвинение както и вещите лица изготвили допълнителната автотехническа експертиза. В крайна сметка Окръжният съд  насрочи следващо заседание по делото за 28 март.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини