От х:

Днес в x:

Руските власти блокираха достъпа до сайт за икономически новини

Русия блокира достъпа до информационния сайт "Бел" (thebell.io), предаде Ройтерс.

От началото на военните действия в Украйна руското правителство блокира десетки сайтове по обвинение в разпространяване на "фалшиви новини".

Сайтът, срещу който днес властите предприеха действия, се занимава основно с икономически новини и беше една от малкото останали независими електронни медии, след като беше блокиран достъпът до "Медиазона", "Медуза" и "Новая газета", отбелязва Ройтерс.

Администраторите на thebell.io миналата година заявиха, че ще спрат да отразяват конфликта в Украйна, но на сайта продължиха да се публикуват материали, свързани с ефектите на събитията в Украйна върху руската икономика.   

Сайтът беше създаден през 2017 г. от Елизавета Осетинская, която преди това е била редактор във в. "Ведомости" и руското издание на сп. "Форбс".

Както Осетинска, така и сайтът ѝ бяха квалифицирани като "чуждестранни агенти".

Руското външно министерство предупреди западни журналисти преди броени дни, че няма да бъдат толерирани, ако се държат непрофесионално и се отнасят грубо към Русия и нейния народ. 

Руските власти заявиха, че някои медии отразяват войната в Украйна крайно едностранчиво, игнорирайки корените на конфликта, както и че открито застават на страната на Киев и проявяват расизъм към руснаците.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини