От х:

Днес в x:

Демерджиев: МВР ще обедини и анализира всички данни, които има, за санкционираните по Магнитски

Структурите на МВР ще проверят цялата налична оперативна информация за санкционираните по закона „Магнитски“, всички производства, които са водени или се водят в момента. Данните ще бъдат обединени и анализирани. Това отговори вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев на брифинг в Благоевград, в отговор на журналистически въпрос за това какви проверки планира вътрешното ведомство във връзка с новите лица в списъка „Магнитски“.

Демерджиев добави, че внимателно ще бъдат осмислени мотивите за наложените санкции, долкото „този път има такива, за някои доста ясно изразени“.

На 10 февруари САЩ и Великобритания обявиха налагането на санкции на лица от България. Санкционирани от Министерството на финансите на САЩ по закона „Магнитски“ са Румен Овчаров, Александър Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов – "за тяхното широко участие в корупционна дейност в България". Великобритания обяви налагането на санкции срещу Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини