От х:

Днес в x:

Полицаи задържаха за притежание на наркотици момиче с епилепсия

Момиче с епилепсия е задържано за притежание на наркотици. По думите на близки на момичето причината за задържането е, че имала в себе си лекарство, което е животоспасяващо за нейното състояние. 

Пред NOVA 19-годишното момиче обясни, че е била проверена от полицаи, които претърсили личните й вещи без позволение. В чантата й открили хапчета против епилепсия. Въпреки медицинския документ, който им представила, полицаите я задържали. 

“Обясних им няколко пъти, че ми е издаден от личния лекар. Те не го приеха и го хвърлиха на капака на автомобила”, каза още момичето. 

Случката се разиграва на 13 януари. 

 Майката на пострадалата - Павлина Евтимова - Атанасова, обясни, че документа, който полицаите откриват в чантата на дъщеря й е за друго лекарство. “Тя пие оригинала, а на нея й е изписан заместил, който се предлага на нашия пазар”, уточни майката. Тя допълни още, че дъщеря й носи със себе си както бележка от личния лекар, така и гривна за епилепсия. 

От МЗ казаха за NOVA, че лекарственият продукт “Ривотрил” е изключен от позитивния лекарствен списък. Заради това той не може да се разпространява на фармацевтичния пазар у нас. 

Адвокатът на семейството обаче е категоричен - законът не е нарушен. “Тя е носила документ, който удостоверява лечението й. На бележката пише, че й е предписано лекарството “Клонарекс”. Тези две лекарства с идентични”, обясни той. 

Лекарството “Ривотрил”  е закупено от Германия, каза майката на момичето. Тя използвала него, защото “Клонарекс” не влияе добре на лечението й. 

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини