От х:

Днес в x:

Първият древноегипетски град в Метавселената

В чест на 100-годишнината от откриването на гробницата на Тутанкамон център на творческа общност за дизайнери, които са възприели древен Египет като своя основна естетика, създаде цял фараонски град в метавселената, наречен METATUT.

Този мета-град е създаден, за да даде на хората от цял свят поглед върху красотата на цивилизацията на древен Египет и всичко, което може да предложи отвъд емблематичните си пирамиди. Построен е от група студенти в Академията за научни изследвания и технологии под под егидата на Министерството на туризма и антиките.

Основната концепция: Ако великите от древен Египет се върнат към живот и завършат своите архитектурни и културни проекти в днешно време, как би изглеждало това?

Египетският продуцент и композитор Хишам Карма, известен с работата си по документалния филм "Елате в Египет", чиято премиера беше по време на Златния парад на фараоните, издаде две песни в този ъгъл на метавселената. Всяка от тези песни ще бъде представена в една от сградите на METATUT, а именно Inner Pyramid и Enchanted Melody Hall.

Можете да обиколите METATUT с VR, на компютъра или на смартфона си през уебсайта на TUTERA.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини