От х:

Днес в x:

Взривове в завода, в който е главният щаб на руснаците в Мелитопол

Сутринта на 3 ноември в Мелитопол се чуха експлозии, част от завода, където се намираше главният щаб на руските нашественици, беше разрушена, съобщи кметът на Мелитопол Иван Фьодоров в своя Телеграм. Днес в 5 сутринта в южната част на града "по предварителни данни е унищожена част от завода Рефма, превзет от рашистите, където се намираше един от основните щабове на личния състав на нашествениците"

По-късно Федоров публикува снимка.

"Сутрешното време в Мелитопол не е в полза на Русия. Гръмотевици, светкавици, силен вятър и накрая гъста мъгла над руската военна база", пише кметът на града.

Мелитопол е под руска окупация от 26 февруари 2022 г. Повече от половината жители са напуснали града.

Украинските партизани и отбранителни сили обаче си вършат работата и осигуряват на руските нашественици не много сладък живот, пише Униан. По-рано беше съобщено, че експлозиите са зачестили в града. През лятото кметът на града Иван Фьодоров съобщи за отстраняването на повече от 100 руснаци от партизанското движение в сътрудничество със специалните служби.

Междувременно украинските военни редовно нанасят удари по местата на струпване на нашественици и складовете за боеприпаси в Мелитопол и други окупирани селища на Запорожие.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини