От х:

Днес в x:

Изложба "Дежавю" на художника Иван Стратиев се открива в Перник

Изложба на художника Иван Стратиев се открива утре в галерия "Кракра" в Перник, съобщиха от институцията. Тя е озаглавена "Дежавю" и съдържа над 20 картини маслена живопис, пастел и рисунки, уточни пред БТА авторът.

Творбите са правени през последните 2-3 години, част от тях са експонирани през лятото в изложби в София и Бургас. В Перник художествените произведения се показват за първи път.

"Надявам се картините ми да доставят удоволствие на зрителите, да създадат у тях чувството на нещо видяно и преживяно", сподели авторът. По думите му той свързва сегашната експозиция с първато му самостоятелна изложба в същата галерия, направена преди 25 години.

Иван Стратиев е роден през 1960 г. в гр. Трън. Завършил е специалност "Графика" във Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий". През 2016г. е спечелил конкурс за резидентска програма в Париж – Сите интернационал дез арт.Работи живопис, графика, акварел и фотография. В стилово отношение работи от реализъм, хиперреализъм до сюрреализъм и анахронизъм. Реализирал е концептуални акции, пърформанси, видеоинсталации и собствени кураторски проекти.

Има над 40 самостоятелни изложби в България и чужбина. В Перник откриващата се утре експозиция е третата му по ред. Преди две години в най-голямата художествена галерия в града "Любен Гайдаров" Иван Стратиев показа голяма изложба, посветена на 60-годишния му юбилей.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини