От х:

Днес в x:

Изпълнителите на „Йовков“ отличени на 21-вото издание на Националния фолклорен фестивал в Неделино

Изображение 1 от 2

    В град Неделино си дадоха среща автентичния неделинскидвуглас, автентичния  пирински двуглас и автентичния фолклор от Беломорска Тракия в лицето на ДФВГ към СУ „Йордан Йовков“, с художествен ръководител Гинка Матева.

    Йовковци се отличиха със своите  прекрасни изпълнения, съчетали талант, красота и емоция и завладяха сърцата на журито с председател акад. Милчо Василев  и многохилядната публика на 21-вото издание на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен в Неделино.  Сред стотиците изпълнители от различни краища на България и  чужбина, певците на „Йовков“ бяха отличени със Специална награда и плакет.

    Те  изпълниха песните: „Слънцето трепти да зайда“ от Беломорска Тракия и „Снощи е Добра късно седела“ от Пиринско,  под съпровода на гъдуларя Веселин Дойчев.Представянето на СУ „Йордан Йовков“-Кърджали завърши с акапелно изпълнение на автентичен пирински двугласот учител и ученик - госпожа Гинка Матева и  Даная Илиева.

    Ръководството на училището поздравява сърцатите и талантливи ученици от Детската фолклорна вокална група  и всеотдайната им ръководителка госпожа Гинка Матева, като им пожелава да бъдат здрави, търсещи и дръзновени!

    Клуб„Журналист“

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини