От х:

Днес в x:

Вицепрезидентката Илияна Йотова с траен интерес към археологическите открития в Кърджалийско, участвала е тук в разкопки/обновена/

Изображение 1 от 3

     Вицепрезидентката Илияна Йотова има траен интерес към археологическите открития в Кърджалийско. Той датира от младежките и години, когато тя участва в разкопките на манастирския комплекс „Св.Йоан Предтеча” в квартал „Веселчане” на Кърджали под ръководството на проф.Николай Овчаров. С археолога ги свързва трайно приятелство.

    Днес в 10.30 часа по покана на Регионален исторически музей – Кърджали и екипа на проф. Николай Овчаров вицепрезидентът Илияна Йотова  посети Перперикон, където  се запозна с новите открития в археологическия комплекс,съобщиха от РИМ.

     Проф.Николай Овчеров представи последните находки от тазгодишните разкопки,които се финансират от Община Кърджали.Впечатлена вицепрезиденката Илияна Йотова посочи,че ще поиска разследване за критериите, по които Министерски съвет отпуска средства за археологически проучвания.Тя бе категорична,че общините трябва да бъдат подпомагани в усилията за разкриване на културно-историческото наследство.

    Илияна Йотова бе съпроводена освен от проф.Николай Овчаров,още от кмета на Община Кърджали инж.-д-р Хасан Азис и директорът на музея Даниела Коджаманова.

    Текст:Георги Кулов

    Снимки:еТВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини