От х:

Днес в x:

ЦАР продава 210 милиона криптомонети "санго"- гражданство, част от недвижима собственост и място в метавселената

Продажбата на 210 милиона централноафрикански криптомонети "санго" ще започне на 25 юли, като инвеститорите ще трябва да купят токени на стойност поне 500 долара, съобщи сайтът "bitcoin.com". В замяна на закупуването и "заключването" на монети "санго" инвеститорите ще получат гражданство, част от недвижима собственост и място в метавселената.

Централноафриканската република (ЦАР), единствената африканска страна, която прие биткойна като законно платежно средство, ще започне да продава монети "санго" за еквивалента на 0,10 щатски долара от 25 юли. Според друга информация обаче продажбата ще започне на 21 юли.

Купувачите на криптотокена, който е описан като дигиталната валута на страната, трябва да отделят минимум 500 долара, които се плащат в криптовалути като биткойн и етериум. 

Пътна карта на сайта, описваща подробно амбициозния план на страната за криптовалутите, предполага, че Централноафриканската република иска да засили достъпа до интернет, инвестирайки в телекомуникационна инфраструктура.

Подобреният достъп до интернет ще помогне на страната да пристъпи към създаването на национална "биткойн хазна".

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини