От х:

Днес в x:

Мощно взривно устройство в центъра на Варшава, има арестуван

Прокурори във Варшава днес разпитват свидетели и събират доказателства, след като 31-годишен мъж беше арестуван снощи с мощно взривно устройство в оживен централен район на града, предаде Асошиейтед прес.

Според Александра Скшиняз, говорителка на прокуратурата в централната част на Варшава, следователите очакват експертно становище за вида и потенциалния обхват на взривното устройство. Говорителката не даде други подробности за взривното устройство. Твърди се, че мъжът го е извадил от раница вчера  и го е поставил на тротоара, на няколко пресечки от президентския дворец и в близост до туристическата зона на Стария град на Варшава.

Над 300 души участваха във възпоменателно шествие в памет на поляци, избити по време на Втората световна война, когато полицията задържа мъжа и евакуира района. Полицейски сапьорски екип бе извикан, за да обезвреди взривното устройство.

Предстои заподозреният да бъде разпитан утре, съобщи Скшнияз пред Асошиейтед прес. Той може да бъде осъден на до осем години затвор по обвинение в застрашаване на живота и здравето на много хора с потенциална експлозия. От полицията съобщават, че мъжът фигурира в техните бази с данни.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини