От х:

Днес в x:

Кои устройства на Apple вече няма да получават ъпдейти

Apple вече показаха какви подобрения ни очакват в iOS 16, iPad OS 16 и macOS Venturа. Софтуерните технологии на компанията ще улеснят още повече милионите им потребители. Предстоят още тестове с разработчиците, които да гарантират, че обновения интерфейс и допълнителни функционалности работят оптимално. 

Премиерата на iOS 16 и macOS Venturа постави и въпроси свързани със съвместимите устройства. От Apple са взели някои решения, които няма да допаднат на някои потребителите. Ето и списъка с потвърдените устройства, които могат да получат ъпдейт към iOS 16 и macOS Ventura, според LifeHacker:

iPhone

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone 6s

iPhone 6s Plus

iPhone SE (Първо поколение)

iPod touch (Седмо поколение)

Mac

iMac (2015) (Включително 27″ и 21.5″ версии, както и моделите без Retina дисплеи)

Mac Pro (2013)

Mac mini (2014)

MacBook Air (Моделите от 2015г.)

MacBook Air (2017)

MacBook (12″ модел с Retina Display от началото на 2016г.)

MacBook Pro (Версиите с 13″ и 15″ екрани от 2015г.)

MacBook Pro (2016)

iPad

iPad mini 4

iPad Air 2

За да проверите кой е модела на вашия iPad трябва да отворите последователно Settings>General >About>Model Name. Собствениците на Apple Watch Series 3 също няма да получават бъдещи софтуерни ъпдейти. 

В заключение ще отбележим, че недостатъчното вградено пространство е една от основните причини много устройства да не са обект на бъдещи актуализации. Другите затруднения са свързани с твърде бавното инсталиране на ъпдейтите или невъзможността да се свързват със сървърите на Aрple.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини