От х:

Днес в x:

Двама курсанти в Академията на МВР са задържани за въоръжен грабеж

Двама курсанти в Академията на МВР са задържани и привлечени към наказателна отговорност за въоръжен грабеж. 

За случая първо съобщиха от прокуратурата, без да уточняват къде учат двамата 23-годишни. 

Днес от пресцентъра на МВР заявиха, че "във връзка с разпространена информация за повдигнати обвинения от прокуратурата на двама курсанти от Академията на МВР за извършвано престъпление в София през октомври 2021 г., ръководството на Академията оказва пълно съдействие на разследващите органи по случая".

Оттам допълват, че двамата курсанти са отстранени от учебното заведение със заповед на ректора.

Миналата седмица от прокуратурата съобщиха, че 23-годишните с инициали К.И. и Л.И., както и още двама души, които не са установени все още, са извършили въоръжен грабеж на 9 октомври м.г. в апартамент в кв. "Кръстова вада". 

Извършителите откраднали от Ф.М. 9700 лева, лаптоп, настолен компютър с поставена допълнително видео карта, два външни хард диска, два мобилни телефона и 27-инчов монитор.

Те са избутали постаралия, повалили са го на земята, сложили са му белезници и са го заплашили, като насочили пистолет срещу него.

К.И. и Л.И. са задържани до 72 часа. Наблюдаващ прокурор е поискал спрямо двамата да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Софийският районен съд се съгласил, че деянието е добре планирано и че има реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление, като двамата са задържани под стража. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини