От х:

Днес в x:

Защо тази година iPhone ще е още по-скъп

Наскоро Apple обяви впечатляващи финансови резултати за първите три месеца от 2022 г., но СЕО-то Тим Кук загатна, че следващата четвърт на годината може да бъде белязана от спад в приходите до осем милиарда долара. 

Само няколко дни по-късно Крис Касо, директор в инвестиционната банка Raymon James, заяви, че задаващите се по-трудни месеци е много вероятно да доведат и до покачване в цените на тазгодишните модели iPhone извън САЩ.

Причините за това са много: растящата инфлация, загубите на продажби в Русия и Украйна, продължаващият недостиг на компоненти, COVID локдауните в Китай и покачващата се сила на долара спрямо останалите валути. 

Според Касо по-високите цени на iPhone ще доведат и до спад в продажбите, като той очаква и спад в приходите от абонаментни услуги, които са значителен източник на капитал за Apple през последните години.

Въпреки това банкерът отчита, че е възможно ситуацията да бъде донякъде овладяна, ако Китай разхлаби локдауните в Шанхай и Шенжен, но това е повече спекулация, отколкото обосновано очакване. 

Засега не се коментира с колко точно по-скъпи ще са тазгодишните модели от предстоящата серия iPhone 14.  

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини