От х:

Днес в x:

Honor e новият Huawei в Китай

Преди година Honor се отдели от Huawei, за да избегне санкциите, наложени от САЩ върху търговията на компанията-майка, и вече може да се похвали, че успешно заема нейната позиция в родния Китай. 

През първите три месеца от началото на 2022 г. Honor е отчела ръст на продажбите си от 205% на годишна база и е продала 15 милиона устройства, сочат данни на Canalys. 

Така компанията е успяла да се изкачи на челната позиция по продажби на смартфони в родния Китай, която преди време принадлежеше на Huawei. 

Honor е успяла да изпревари Oppo и Vivo, които завзеха значителни части от пазара в Китай на фона на трудностите на Huawei. 

В края на първото тримесечие на годината Honor вече държи 20% от пазара в азиатската страна, изпреварвайки дори Apple, която се радва на силни продажби в Китай през последната година. 

По данни на Canalys Oppo е вторият най-голям производител в страната с пазарен дял от 18%, като толкова е делът и на Apple, която се нарежда на третата позиция. 

Xiaomi изглежда все още не успява да се наложи толкова ефективно на родна територия и заема петото място с пазарен дял от 14%, а на четвърто е Vivo с дял от 16%. 

Големият въпрос обаче е дали Honor ще успее да пренесе успеха си и на запад, а защо не и да погледне към титлата на водещ производител на телефони в световен план, която Huawei успя да грабне, но само за едно тримесечие през 2020 г. 

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини