От х:

Днес в x:

Западните санкции са част от преговорите с Киев, каза Сергей Лавров

Отмяната на санкциите срещу Русия е част от мирните преговори между Москва и Украйна, които са "сложни", но продължават ежедневно, каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал “Ал Арабия“, цитирано от ТАСС и БТА.

"Понастоящем руската и украинската делегация практически всекидневно обсъждат по видеоконферентна връзка проекта на възможен договор", каза той.

Преди ден украинското правителство предупреди, че преговорите за прекратяването на руската инвазия, която навлезе в третия си месец, са заплашени от провал заради действията на Русия в Донбас

"Дневният ред на преговорите включва наред с другото въпросите на денацификацията, признаването на новите геополитически реалности, отмяната на санкциите, статута на руския език", посочи Лавров, без да уточнява.

"Ние сме за продължаване на преговорите, макар че те са сложни", каза той.

Лавров обяви, че ключовите партньори, купуващи газ от Русия, вече са преминали на плащане на суровината в рубли, но също не уточни кои са тези парньори.

"Повечето ключови партньори на Русия, купуващи газ, вече преминаха на този начин на плащане (в рубли)", каза външният министър. Основните купувачи на руски газ са страните от ЕС, но засега няма потвърждение, че е приета схемата за плащане в рубли.

"Ако Полша и България поставят идеологическите си амбиции над интересите на своите народи, над интересите на бюджета си, това е техен избор", каза Лавров.

На този фон той обясни, че се правят опити Молдова да бъде вкарана в НАТО, от което няма да спечели сигурността ѝ.

"Те (молдовците) трябва да се безпокоят за бъдещето си, защото се опитват да ги вкарат в НАТО. Не смятам, че от това ще спечели сигурността на Молдова", каза министърът.

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Бе
    БЕЛОМОРКАНАЛ
    2 -2
    19:59, 30 апр 2022
    Долара е фитка от 30 години. Тия го знаят, но продължават да подаряват ресурси за долари :) а нибулина е сложена да държи умишлена курса на рублата нисък, та да им излизат още по-евтино ресурсите. ... И проститутките :)
  • 2
    Бе
    БЕЛОМОРКАНАЛ
    0 -8
    20:00, 30 апр 2022
    Затова колхозната к у р в а русия, не иска да метн... Виж коментара
  • 3
    Бе
    БЕЛОМОРКАНАЛ
    1 -1
    20:01, 30 апр 2022
    А сега де! Кой, кого назначава? :)
  • 4
    Бе
    БЕЛОМОРКАНАЛ
    0 0
    20:04, 30 апр 2022
    В канада също се радваха, че продават всичко за без парина америка и всъщност са на голема далавера! :) еми не бех виждал такива идиъти. Признавам си! :)
  • 5
    Ду
    ДУХАЧИ КОЛХОЗНИ
    5 -1
    20:10, 30 апр 2022
    Взимайте по една свещичка и бегайте да го търсите сталин! :)
    • Че
      Чебурашка рашка
      6 -4
      00:12, 1 май 2022
      Ще го намерят и Сталин и Ленин когато ги закопаят 2 метра в земята с 3 кубика пресен топрак.
      В момента Путин е неизлечимо болен и ще тормози такива лакеи като този меджик до последно.
  • 6
    Ах
    ахааа
    4 -4
    10:44, 1 май 2022
    Значи ги боли от санкциите идиотите. Сега ще им дойде акъла в главата като спрат да получават по 1 милиард на ден за газта от Европа.Продавайте си на Китай идиоти газта да видим за колко пари ще я продадете на единствения възможен купувач!За колкото пари иска той за толкова ще ви я купува.Ха да ви видим сега.Боли нали? Ами ще боли като не мислите тъпанари нещастни. Ние ще се оправим с газта, крайно време беше да спрем да купуваме от вас газ!
    • Ha
      Haha
      1 0
      11:09, 2 май 2022
      Много просто … до това води пропагандата 😂😃😂
  • 7
    Ха
    Ха-ха
    2 -2
    09:00, 2 май 2022
    Ама моля ви се, махнете санкциите, иначе............Смешен плач, нали бяха "самодостатъчни" руснаците и всичко щяха да си произвеждат. Ами че то и техниката за добив на газ и нефт, поддръжката - всичко е западно, а тези западни фирми се изтеглиха вече. Може да иде Лавров да смуче газ от земята като спре и последната сонда...
Последни новини