От х:

Днес в x:

Отборът на СУ „Отец Паисий“Кърджали стана областен първенец в състезанието за защита при бедствия и аварии

На 29.04.2022 г., от 10,30 ч., в ОДК-Кърджали се проведе областният кръг на ученическото състезание „Защита  при   бедствия, пожари и извънредни ситуации – Кърджали 2022“ . Шест отбора, класирали се на първо  място в общинския кръг, се конкурираха за областен първенец. Първо място зае отборът на СУ „Отец Паисий“ в Кърджали, втори се класираха състезателите от СУ „Васил Левски“ в Крумовград, а на трето място остана отборът на ОУ „Васил Левски“ в село Тихомир. Победителят в състезанието ще представи област Кърджали в републиканския кръг на състезанието на 27-29.06.2022 г. в гр. Велико Търново.

Организатор на Националното ученическо състезание ”Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” е ГДПБЗН-МВР в партньорство с Министерство на образованието и науката и Национален дворец на децата.

Състезанието е включено в Националния календарен план за извънучилищни дейности и е завършващ етап в обучението на учащите се за действие при бедствия, аварии и катастрофи. Няколко са основните му цели: да се провери нивото на придобитите през основния курс на обучение  знания, умения и навици за действия при бедствия и аварии; да възпитава участниците в чувство на приятелство, взаимопомощ и работа в екип при възникване на бедствени ситуации; да се възпита съпричастност към дейността на МПО „Млад огнеборец” и други доброволчески организации; да мотивира участниците към по-нататъшна подготовка за действия при бедствени ситуации.

Придобитите знания и изградените навици могат да се използват за оказване на помощ на пострадали при аварии и катастрофи и за предотвратяване и овладяване на горски и битови пожари.

На снимката: откриване на състезанието.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.                                   

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини