От х:

Днес в x:

Александрина Пендачанска напуска обществения съвет на БНР заради Волгин

Оперната прима Александрина Пендачанска обяви, че подава оставка от Обществения съвет на БНР заради руската пропаганда в предаванията на Петър Волгин.

Решението си тя съобщи във фейсбук профила си, като публикува писмото си до генералния директор на обществената медия Милен Митев.

От писмото става ясно, че Общественият съвет нееднократно е водил кореспонденция с ръководството на БНР за съдържанието в предаванията на Волгин. По думите ѝ това не е дало резултат.

"...След след последното издание на „Политически некоректно“, за жалост констатирам, че няма реален резултат от нашето настояване дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин, да бъдат преустановени. Г-н Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини, от които се провежда откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда, която противоречи на обществения интерес и мисията на Националното радио", пише певицата.

По думите ѝ "в условията на война, започната от руската агресия и водеща се на няколкостотин километра от границите на България, това е особено тревожно".

"Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не желая името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната - агресор и престъпния режим на президента ѝ, Владимир Путин", завършва писмото.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Да
    даам
    12 -5
    12:52, 11 апр 2022
    И двете държавни медии - и БНТ и БТР са проруски и това не е добре.Ние не сме в социализЪма и не сме руска колония.Ние сме страна от НАТО и Европа и дайте да се държим като такива.Волгин да отиде да работи в медиите на БСП.
    • Oo
      oo
      1 0
      22:18, 11 апр 2022
      Волгин винаги шокира но е добър журналист.
  • 2
    Пл
    плурализъм
    8 -6
    13:27, 11 апр 2022
    Всеки има право на мнение. Може да не съм съгласен с мнението на Петър Волгин, но ще защитавам докрай правото му да го изказва свободно.
    • Bl
      blabla
      6 -2
      14:16, 11 апр 2022
      Да, но има малко разлика между лично мнение, публицистика и пропаганда, нали така? В информационна война радиото е оръжие за масово поразяване на победените
  • 3
    Го
    Голям
    4 -1
    19:17, 11 апр 2022
    Голям праз като напусне. То и този сайт трие мнението на инакомислещите и си мисли, че ще спечели. Каквото и да пишете, НЕ ВИ ВЯРВАМЕ!
  • 4
    Ив
    Иван
    1 -2
    21:27, 11 апр 2022
    Волгин винаги си е бил комунист,нищо ново.Браво на Пендачанска-достойна позиция!
Последни новини