От х:

Днес в x:

Първа ретро сбирка на автомобили в Кърджали,учредяват клуб на собствениците/снимки/

    Първа ретро сбирка на автомобили в Кърджали се провежда в центъра на града. В нея се включиха учредителите на Авто-моторетро клуб Кърджали.Има и гости от Авто-ретро клуб „Тракия” .

      Пред Пощата бяха изложени 15 ретро автомобила.Доминираха мерцедесите. Най -голям зрителски интерес прикова „Мерцедес”280 SL Кабрио с впечатляващ номер от четири шестици. С изключително съхранения си вид привлече внимание  „Фолксваген Карман Джия”,модел 1971 г. Колата принадлежи на Николай Вълчев от Харманли.

    Не мина и без инциденти.Развълнуван собственик на петдесетгодишно „Волво” уцели на заден ход дърво.

      Един от съучредителите и организатори на проявата Велко Парапатев сподели, че участниците ще учредят сдружение с нестопанска цел. Сбирките на ретро автомобили ще стане традиция.Има съдействие от Община Кърджали.

      Парапатев ,който е шофьор –механик отбеляза, че най-стойностни са запазените мерцедеси. С най-дългогодишна история са „Булгар Рено” и „Москвич”, които са произведени през далечната 1969 година. ”Булгар Риното” е участвало през 2015 г. в Ретро рали „Марица”,провело се на територията на България,Гърция и Турция.

      Ретро автомобил ,това е кола на повече от тридесет години в „добро здраве”,посочи още Парапатев.Задължително условие е колата да е в движение. Поддръжката на ретро автомобили е скъпо удоволствие.Те изискват любвеобилни собственици, подчерта организаторът на сбирката.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини