От х:

Днес в x:

Още акценти през март по еТВ

    19 март от 16:30 часа

    Митове - най-големите загадки на човечеството: Проклятието на фараона - Погребалната камера на Тутанкамон в Долината на царете. Това е едно от най-големите археологически открития досега. Когато изследователският екип на Хауърд Картър открива гробницата през 1922 г., те стават герои - и в крайна сметка плащат висока цена за славата си. Откриването на гробницата предизвика мистериозна поредица от смъртни случаи. Дали някои от изследователите са станали жертва на проклятието на фараона?

    19 март от 22:00 часа

    Минамата  - Военният фотограф Юджийн Смит се завръща в Япония за да документира опустошителния ефект от замърсяването с живак на крайбрежните селища.

    20 март от 16:30 часа

    Най-далечният Арктически курорт - Барнео е единствен по рода си „град“ сред арктическия лед, център на туризма и научните изследвания, чиито жители доброволно се подлагат на грандиозен експеримент за „оцеляване“. Тук хората срещат най-страшния си враг: студа. Това екстремно забавление не е за хора със слаби сърца. Как работи всичко? Започва с парашутисти, които се разполагат на бял простор от ледена плаваща стена, носеща се към Северния полюс. Те създадават лагер, включително и летище на леда. Това е последвано от ожесточена борба със слана, снежни бури, гмуркане под леда и атаки от агресивни полярни мечки, които са известни като опасност за хората. Изненадващо, въпреки плашещия характер на арктическите крайности, броят на туристите в ледения лагер Барнео нараства всяка година.

    20 март от 19:30 часа

    Бандити  - Двама мъже, неустоимият Джо (Брус Уилис) и неговият хипохондричен партньор Тери (Били Боб Торнтън) бягат от затвора, готови да ограбят банкови клонове. Завладяна от бурния им живот, Кейт (Кейт Бланшет), се присъединява към бандитите в тяхното пътешествие през страната и в крайна сметка и тя успява да открадне нещо – сърцата им. И двамата се влюбват в Кейт – и Кейт се влюбва в двамата. Джо и Тери поотделно далеч не са идеални, но взети заедно образуват съвършения мъж...

    22 март от 21:30 часа

    Изумление и трепет - Създаден по бестселъра на автобиографичния роман на Амели Нотомб, филма описва културния шок, когато една белгийка пристига в Токио, за да работи за голяма японска мултинационална корпорация.

    24 март от 21:30 часа

    Как да се ожениш и да останеш ерген - Щастливото съществуване на Луис е застрашено, когато майка му и петте му сестри решават, че е време той да се ожени. Луис набързо крои план да намери перфектната жена, която да очарова семейството му, да размени годежни пръстени и да го изпрати в църквата. По този начин никой никога повече няма да спомене брак с него. Еманюел, сестрата на най-добрия му приятел, току-що се е преместила в Париж и си търси работа. Изглежда като печеливша ситуация, но най-добре подготвените планове на самотни мъже могат да се объркат ужасно!

    26 март от 16:30 часа

    Митове - най-големите загадки на човечеството: Светият Граал - Светият Граал - един от най-търсените култови предмети в света през последните 2000 години. Чашата, от която е пил Исус Христос, обещава сила, влияние и вечен живот. Изкуствоведът Ана Мафе Гарсия и историкът Михаел Хеземан вървят по хилядолетната следа на Граала от Йерусалим до Рим до Испания. Картата на съкровищата е средновековна епична поема: Персивал. В нея Граала е описан като „блестящ камък от небето“. Други улики ни водят от испанския град Валенсия до Англия.

    27 март от 16:30 часа

    Наука 2.0 - Как виждаме цветовете - Живеейки в свят, пълен с цветове, ние приемаме, че всички същества виждат цветовето по същия начин, както ние. Но това не е така. Китовете виждат света в черно и бяло; котките и кучетата не могат да правят разлика между червено и оранжево, но са в състояние да различат 25 нюанса на сивото. А светът, който заобикаля птиците и насекомите, е хиляда пъти по-пъстър от нашия. Този филм разглежда разнообразието от очни структури, включително тези, способни да виждат ултравиолетови и инфрачервени лъчи; удивителните нюанси, тайни и загадки на светлинното възприятие; и дори защо небето изглежда по-синьо, тревата по-зелена и устните на момичетата по-червени, когато сме млади.

    27 март от 19:30 часа

    Скъпа моя - Даяна Скот вярва, че нейната красота й дава силата да отключва вечно затворени врати за обикновените. Тя се омъжва за изтънчен младеж на нейната възраст, който е изместен небрежно встрани в неудържимия ѝ стремеж по социалната стълбица. Когато среща Робърт Голд, телевизионен репортер, Даяна веднага зарязва съпруга си. Нетрадиционният брак на Робърт не може да се конкурира със силата на чувствата му към Даяна.

    27 март от 21:50 часа

    Легенда - Вълнуващата истинска история за възхода и падението на близнаците Роналд и Реджиналд Крей (и в двете роли - Том Харди), които тероризират Лондон през 50-те и 60-те.

     

     

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини