От х:

Днес в x:

Разследват кърджалийка за нарушение на задължителната карантина

Проверка за нарушаване на противоепидемични мерки е започната в РУ-Кърджали с прокурорско постановление. 59-годишна жена не спазила предписание за задължителна карантина, издадено от здравните власти, което било констатирано от полицейски служители в областния град. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случая с оглед на чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. 10-дневно предписание за задължителна карантина било нарушено и от 49-годишна жителка на община Джебел. Полицейски служители от РУ-Джебел извършили проверка в дома на жената, който тя посочила за изтърпяване на ограничителната мярка и установили, че я няма на адреса. Проверката по случая е по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс и се извършва от група „Охранителна полиция“ в управлението.

Нерегистрирано моторно превозно средство е било установено в Ардино по време на специализирана полицейска операция. При проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 48-годишен, станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

 Осем пожарникари са гасили запалени комини на жилищни сгради вчера. Произшествията са били в Кърджали, Ардино и село Горно Прилепци. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини