От х:

Днес в x:

БЧК: Пострадалите в Украйна се нуждаят от нашата помощ!

Българският Червен кръст се присъединява към подготвяната от правителството хуманитарна помощ за нуждаещите се в Украйна. Организацията работи в координация с държавните институции и ще оказва съдействие при подпомагане на пристигащите в България хора, засегнати от конфликта.

Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на Република България, Българският Червен кръст обявява кампания от 27 февруари 2022г., за набиране на материални дарения. Към момента най-неотложни са нуждите от:

нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);
спално бельо(с етикет на производителя);
топли завивки(с етикет на производителя);
хигиенни материали(нови, в срок на годност).

Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната (адресите и телефоните на всички областни организации можете да видите на сайта на БЧК: https://www.redcross.bg/contacts/contact2 , а за гр. Кърджали– в Секретариата на Областен съвет на БЧК – Кърджали, ул. „Отец Паисий“ № 8, блок 1. Допълнителна информация може да бъде получена на следните телефони: 0361/ 65109 и  +359885209987 от дежурен служител всеки ден между 08:00 и 17:00 часа.

БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с: палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

БЧК подготвя стартирането на национална благотворителна кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото от конфликта в Украйна население, която ще бъде обявена в понеделник, 28 февруари 2022 г.

Хиляди хора се нуждаят от нашата помощ сега! Нека им покажем, че заедно можем повече!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини