От х:

Днес в x:

Йовковци с урок за първа помощ

На 26. 02. 2022 г. се навършва една година от учредяване на клуб на БМЧК,, Бялата лястовица“към СУ ,, Йордан Йовков гр. Кърджали.

Поредица от събития посветени на първата годишнина реализираха доброволците от клуба.

Като начало открит урок на тема: ,,Първа помощ- превенция на злополуки“ реализираха белокрилите лястовици при учениците от пети клас. С огромен интерес малчуганите изгледаха демонстрациите посветени на реанимационни дейности приложими при удар от ток, задавяне, травми на главата при удар, видове кръвотечения и превръзки на рани. В разразилата се дискусия доброволците отговориха на всички въпроси поставени от аудиторията. Младите червенокръстци са убедени в нуждата от просветителска дейност сред подрастващите с цел адекватни действия при нужда.

Водени от любов към доброто и състраданието към бездомните животни белокрилите лястовици закупиха повече от 30 пакета храна за кучета и котки, които предадоха в Обл.С на БЧК, като получиха уверение,че те ще я предадат на заинтересованите лица.

На наставника си г-жа Ваня Енчева, в знак на уважение и признателностдоброволците подариха саксийна червена роза, която след тържеството по идея на учителката доброволците посяха в двора на любимото си училище.

На финала всички се почерпиха с шоколадова торта и си пожела доброто да се множи и добротворството да пребъде.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини