От х:

Днес в x:

Samsung Galaxy S22 Ultra - най-доброто от Galaxy S и Note в един телефон

Изображение 1 от 4

    Galaxy S22 Ultra се превърна в един от най-очакваните и коментирани смартфони в последно време, а днес Samsung ни показа, че това никак не е било случайно. 

    Новата серия Galaxy S22 е вече факт, а флагманът S22 Ultra представлява своеобразен микс от най-интересните и харесвани черти на серията Note и Galaxy S, събрани в едно. 

    За разлика от миналогодишния S21 Ultra, тазгодишният модел е със специално отделение за S Pen, като стилусът е обновен и с до 70% по-бърз отпреди. 

    Телефонът е с елегантен дизайн, подобен на последния Note, но има забележими промени в дизайна на камерния модул. 

    Лицето му е заето от доста голям и двойно извит AMOLED екран с QHD+ резолюция и адаптивна честота на опресняване, варираща според визуалното съдържание от един до 120Hz според.

    Екранът разполага и с Eye Comfort Shield - технология с изкуствен интелект, която регулира синята светлина, така че да не натоварваме очите си в определени часове от деня. 

    Под него пък е вместен подобрен сензор за пръстов отпечатък. 

    Отворът за селфи камерата е сравнително малък и е поместен централно в горната част на дисплея, а самата камера е с цели 40 мегапиксела резолюция. 

    Задната камера обаче е далеч по-вълнуваща и разчита на общо четири сензора - главният сензор е с широк ъгъл и 108 мегапиксела, има и втори широкообхватен сензор с 12 мегапиксела, и две телефото камери с по 10 мегапиксела, предлагащи между 3х и 10х оптичен зуум. 

    Камерата обаче отново е със Space Zoom възможности, които ни предоставят до 100х дигитален зуум, като за качеството на приближените снимки се грижи отново технология с изкуствен интелект, която Samsung нарича AI Super Resolution. 

    Флагманските модели на Galaxy S и Note обикновено са истинско удоволствие за любителите фотографи и видеографи, тъй като на разположение имаме най-различни варианти и режими на снимане, които при настоящия модел можем да управляваме отчасти и чрез S Pen.

    Процесорът е разработен по четири-нанометрова технология, като в Европа чипсетът ще е Exynos 2200, a в САЩ и Китай Samsung ще предложи S22 Ultra със Snapdragon 8 Gen 1. 

    И в двата случая очакваме телефонът да е сред водещите на пазара през тази година по отношение на производителността, като имаме следните опции: 8GB RAM/128GB памет и 12GB RAM с 256GB/512GB/1TB.

    Вариантът с 1TB памет обаче няма да е наличен за нашия пазар.

    Батерията от 5000mAh би трябвало да е напълно достатъчна да захрани мощния хардуер и големия екран, но, уви, отново няма адаптор за зареждане в комплекта. 

    Телефонът идва с инсталиран Android 12 и One UI 4.1, а и апаратът, и S Pen са с IP68 рейтинг на защита - иначе казано, би трябвало да издържат до 30 минути на пет метра дълбочина в сладка вода. 

    Както обикновено, Samsung стимулира ранните поръчки на флагмана си, предлагайки безплатни Galaxy Buds Pro слушалки, ако направим поръчка преди 25 февруари. 

    Galaxy S22 Ultra несъмнено ще привлече доста интерес сред феновете на Android и Samsung, най-малкото защото поставя началото на нова ера за водещите серии смартфони на корейския производител. 

    Източник: lifestyle.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини