От х:

Днес в x:

Nissan, Renault и Mitsubishi ще представят 35 електромобила до 2030г.

Nissan е част от международен консорциум, който включва още два популярни производителя на автомобили. а именно Renault и Mitsubishi. Представителите на трите страни наричат съвместната си инициатива "Alliance" и планират да синхронизират своите стратегии през следващата година. Основен приоритет за Nissan, Renault и Mitsubishi ще бъдат електрическите автомобили.

Планира се мащабна инвестиция в размер на €23 млрд., която ще ускори навлизането на 35 модела, задвижвани от електрически двигатели до края на десетилетието. По този начин портфолиото на Nissan, Renault и Mitsubishi ще включва повече електромобили от всеки един друг бранд в индустрията за същия период от време.

Амбициозните планове на компаниите предвиждат споделяне на технологии, компоненти и дизайнерски елементи.

Това е т.нар. "умна диференциация", с която Alliance ще опита да се възползва от предстоящата популярност на електромобилите. Следващата стъпка от партньорството предвижда до пет години да се използват 80% от общи компоненти и инфраструктура. В момента тази стойност не надхвърля 60%, информира TechRadar.

Мitsubishi ще опитат да разширят влиянието си в Европа с поне два нови модела. Очакванията са цената за производство на батерии да бъде редуцирани с окло 65% до 2028 г. Това е ключов фактор в стратегията на Nissan, Renault и Mitsubishi. До края на десетилетието се очакват общи мощности на батерии от 220GWh.

Обмисля се и навлизането на нови технологии като Solid State Batteries.

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини