От х:

Днес в x:

Ваксинацията на малките деца в Хасково все още не е стартирала

Изображение 1 от 2

    Ваксинацията на децата от 5 до 11 години в Хасковска област все още не е стартирала. Причината за това е липсата на достатъчно желаещи. Записани са седем деца до момента, но две от тях са болни и не могат да бъдат ваксинирани, обясниха от имунизационния ковид кабинет в МБАЛ-Хасково. Той е единственият, определен за региона, за поставянето на ваксини на малките деца. Ваксината, одобрена за имунизацията им е на Пфайзер.  10 деца трябва да бъдат записани и в готовност за имунизиране в един и същи ден, за да се отвори флакон, обясниха от кабинета.

    Ваксинацията на деца се извършва два пъти седмично -във вторник и четвъртък във времето от 9 до 11 часа. Преди това обаче е необходимо предварително записване и това може да стане на телефони: 0882 988170, 0882 983 206. За ваксинация на деца е необходимо разрешението на един от двамата родители. Освен това здравните власти препоръчват преди да се вземе това решение, да се направи консултация и преглед при личния лекар.

    В Хасково през последните дни се отчита повишен интерес към ваксинацията с първа доза или завършване на ваксинационния цикъл, обясниха от имунизационния кабинет в МБАЛ -Хасково. Последните 24 часа са рекордни в това отношение за изминалата седмица. През изминалото денонощие са поставени 626 дози ваксина.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ма
      Мале
      7 -7
      19:33, 30 дек 2021
      Като гледам колко крякащи патки по точни сливи от мъжки и женски род има по форумите е срамота само седем малки зомбчета да са записани за уминизация.Родители не ви е срам бъдете отговорни пред обществото гледайте телевизор и факсинирайте децата си .Не може така иначе много ви знаят устите
    • 2
      Мн
      Мнение
      11 0
      20:58, 30 дек 2021
      И Слава Богу, че родителите не искат да си ваксинират децата с непроверени течности! Особено ако децата им имат алергии. Наредбата е недообмислена и в още едно отношение - ами ако единият родител иска да ваксинира детето, а другият е категорично против, защо трябва да се взема под внимание мнението само на единия родител?!
      • ЕК
        Е как
        5 -1
        06:49, 31 дек 2021
        Убождат тях си а не искат да набодат децата си . Нали фъкцината е спасението. На 3 месеца боц. Иначе няма сертификат. Аз като писах ,че се Ибават с еас вие - конспирация било. Мушкайте ся и шшшшт. Тихо.
    • 3
      До
      До Хасково Нет
      2 0
      22:06, 30 дек 2021
      Защо не се размърдате да давате нещо по Е тв.а цял ден пускате камери шматки
      • Ти
        Ти какво
        0 0
        06:50, 31 дек 2021
        Предлагаш н......о ?
    • 4
      ИП
      И по-добре
      5 0
      07:40, 31 дек 2021
      И по-добре, че не са започнали и никога да не започват с тези неизпитани ваксини . Още повече, че се отнася за деца. Внимавайте , родители ! После да няма срив на имунитети и зависимости !
    Последни новини