От х:

Днес в x:

Украйна предупреди, че Русия е струпала 90-хилядна армия в близост до границата

Украйна съобщи, че Русия поддържа десетки хиляди войници по границата, останали там след проведени военни учения, за да продължава да притиска съседната държава.

Броят на руските войници в близост до границата с Украйна и в контролираните от проруски сепаратисти райони в Източна Украйна е 90 хиляди, съобщи Министерството на отбраната в Киев.

Части от руската 41-ва армия са останали и след широкомащабните учения в руския град Елня, на 260 км северно от границата с Украйна.

Министерството съобщи, че Русия "периодично се придържа към практиката да прехвърля и струпва военни части, за да поддържа напрежението в района и натиска върху съседни държави".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза на пресконференция, че Русия поддържа военно присъствие на своя територия "навсякъде, където сметне за необходимо".

Масово струпване на руски войски в западната част на Русия през пролетта разтревожи Киев и западните съюзници на Украйна, които се опасяваха от ескалиране на конфликта. По-късно Москва нареди на войските да се приберат в базите си.

Източник: Свободна Европа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини